برای فیلتراسیون و نمک زدایی آب از روش های مختلف استفاده می شود. دستگاه تصفیه آب صنعتی نیز بر اساس فن آوری های نمک زدایی و فرآیندهای فیلتراسیون کارایی می یابد. فن آوری نانو فیلتراسیون و فناوری غشای معکوس در تصفیه آب صنعتی بسیار مطرح و شناخته شده می باشند.

اهمیت بهره مندی از فناوری نانو فیلتراسیون و غشای معکوس در دستگاه تصفیه آب صنعتی

فناوری نانو فیلتراسیون و غشای معکوس را به عنوان دو فرآیند مقرون به صرفه فیلتراسیون مورد توجه قرار می دهند. با تکیه بر این دو فناوری می توان نمک زدایی در مقیاس کوچک یا بزرگ را انجام داد. دستگاه تصفیه آب صنعتی می تواند از دو فناوری غشای معکوس و نانو فیلتراسیون برای تولید آب آشامیدنی بهره مند شود. آب آشامیدنی تولید شده با این دو فناوری دارای استانداردهای آب آشامیدنی با کیفیت می باشد.

مزیت بهره مندی از فناوری نانو فیلتراسیون و غشای معکوس

فناوری نانو فیلتراسیون و غشای معکوس در کاهش هزینه های اصلاح کیفیت آب بسیار موثر می باشند و از هدر رفت آب جلوگیری به عمل می آورند. تبادل یونی به عنوان یکی از فرآیندهای مهم برای نمک زدایی مورد توجه است. با این فرآیند می توان نمک های معدنی را حذف کرد. گاهی در کنار فناوری غشای معکوس و نانو فیلتراسیون از تبادل یونی نیز استفاده می شود.

دستگاه تصفیه آب صنعتی می تواند آب بسیار با کیفیتی تولید نماید. زمانی که غشای معکوس و نانو فیلتراسیون با فرآیندهای تقطیر حرارتی جفت می شوند، دستگاه تصفیه آب صنعتی کارایی بیشتری می یابد. در واقع در چنین شرایطی تولید آب در برابر تقاضا افزایش پیدا می کند.

حذف ذرات بزرگ با ماکرو فیلتراسیون

برای نمک زدایی آب های شور ابتدا از ماکرو فیلتراسیون کمک گرفته می شود. ماکرو فیلتراسیون دارای ممبران در جهت عمودی است. در این فیلتراسیون تنها یک خروجی وجود دارد. برای ماکرو فیلتراسیون از ممبران کارتریجی، فیلتر چندرسانه ای، فیلتر کیسه ای و فیلترهای شنی استفاده می شود. در واقع با این فیلتراسیون می توان ذرات بیشتر از یک میکرون را جداسازی کرد.

روش های حذف ذرات کوچک و محلول با فرآیندهای فیلتراسیون مختلف

برای حذف نمک ها و سایر ذرات محلول کوچک نیاز به ممبران غشای معکوس و نانو فیلتراسیون دارید. در دستگاه تصفیه آب صنعتی از ممبران اسمز معکوس برای تصفیه آب های شور استفاده می شود. آب درون دستگاه تصفیه آب صنعتی تحت فشار قرار می گیرد. این فشار در حدی است که باعث می شود مولکول های آب به تنهایی از غشاء عبور و مابقی ذرات از جمله نمک ها اجازه عبور نداشته باشند. میزان فشار به وسیله یک پمپ فشار بر روی آب اعمال می گردد. غلظت آب تعیین کننده میزان فشار است. در آب های غلیظ از فشارهای بالا برای تفکیک سازی استفاده می شود. بعد از اعمال فیلتراسیون در دستگاه تصفیه آب صنعتی با دو خروجی مواجه هستیم. خروجی اول مربوط به آبی است که حدود 99 درصد نمک هایش گرفته شده و خروجی دوم مربوط به نمک هایی است که به عنوان ریجکت به مخزن باز می گردند.

به طور کلی غشای متقاطع دارای چهار دسته کلی نانو فیلتراسیون، میکرو فیلتراسیون، اولترافیلتراسیون و اسمز معکوس می باشد

میکروفیلتراسیون

میکرو فیلتراسیون را با کلمات اختصاری MF می شناسند.این فیلتر ذرات را در محدوده 0.1 تا 1 میکرون به دام می اندازد. در واقع مواد محلول جامد یا مولکول های بزرگ تر از این فیلتر به راحتی عبور می کنند. از این ممبران برای به دام انداختن مواد جامد معلق، مواد لخته شده و حذف باکتری کمک گرفته می شود.

اولترافیلتراسیون

اولترافیلتراسیون برای به دام انداختن ذراتی با ابعاد 0.002 تا 0.1 میکرومتر کارایی دارد. تمام مولکول های کوچک تر و نمک های محلول از غشاء گذر می کنند. مولکول های آلی بزرگ، آلاینده های میکروبیولوژیکی، پروتئین ها و کلوئیدها از جمله موارد رد شده از غشاء هستند.

نانو فیلتراسیون

نانو فیلتراسیون به عنوان یک ممبران بین اسمز معکوس و اولترافیلتراسیون عمل می نماید. از نانو فیلتراسیون برای حذف کربن آلی، حذف رادیوم یا سختی آب، جداسازی مواد آلی از مواد معدنی، حذف رنگ و کاهش مواد جامد محلول استفاده می شود.

اسمز معکوس

از اسمز معکوس به عنوان یک سد در برابر مولکول های غیر آلی و نمک های محلول یاد می شود. از اسمز معکوس در دستگاه تصفیه آب صنعتی، بازیابی فاضلاب، نمک زدایی آب های شور، مصارف پزشکی، تغذیه شوفاژ، صنایع نیمه هادی و … استفاده می شود. از فناوری اسمز معکوس به عنوان بهترین فیلتراسیون در تصفیه آب و نمک زدایی یاد می شود. در واقع با این روش می توان آب با کیفیت تولید کرد. با اسمز معکوس می توان حدود 99 درصد از نمک ها را فیلتر کرد.