دریا صنعت آسمان

فولینگ یا گرفتگی ممبران آب شیرین کن صنعتی

فولینگ یا گرفتگی ممبران آب شیرین کن صنعتی

فولینگ یا گرفتگی ممبران آب شیرین کن صنعتی

در مورد فولینگ یا گرفتگی ممبران آب شیرین کن صنعتی چه می-دانید؟

استفاده از آب شیرین کن صنعتی به دلیل نرسیدن آب بدون املاح به دست مصرف کننده ضروری است. نه آب تصفیه شده توسط تصفیه خانه¬ها کیفیت لازم را دارد نه آب¬های شور می¬توانند کاربردی در صنایع داشته باشند. لذا آ¬ب شیرین کن صنعتی امروزه کاربرد فراوانی دارد. فناوری به¬کار رفته در این دستگاه برای حذف املاح، استفاده از فیلتراسیون اسمز معکوس می¬باشد. یک پمپ قوی در دستگاه آب شیرین کن صنعتی وجود دارد که با پمپاژ قوی آب را از فیلترهای موجود در دستگاه عبور می¬دهد. منافذ ریزی که در این نوع فیلتراسیون وجود دارند، املاح و آلاینده های موجود در آب را حذف می¬کنند. دلایل زیادی برای فولینگ یا گرفتگی ممبران آب شیرین کن صنعتی وجود دارد که باعث می¬شود ممبران کارایی لازم را نداشته باشد و موجب پایین آمدن راندمان، کاهش آب تصفیه شده و خراب شدن ممبران آب شیرین کن صنعتی می¬شود. در ادامه به عوامل فولینگ یا گرفتگی ممبران و نحوه رفع و افزایش عمر آن پرداخته می¬شود.

گرفتگی ممبران فولینگ یا گرفتگی ممبران آب شیرین کن صنعتی به دو دسته تقسیم بندی می¬شود. این گرفتگی می-تواند به صورت سطحی یا موقت باشد و به¬راحتی برطرف گردد و یا این¬که دائمی و جبران ناپذیر باشد و نتوان آن را رفع نمود. • گرفتگی سطحی و موقت به دلیل رسوبات معدنی و تشکیل بیوفیلم(Biofouling) بر روی سطح غشا ایجاد می¬شود. • گرفتگی دائمی که در آن سطح پلیمری غشا تغییر می¬کند و به دو دلیل تغییرات فیزیکی و شیمیایی به¬وجود می¬آید. تغییرات فیزیکی آب در اثر دما و فشار غیر استاندارد آب ورودی و تغییرات شیمیایی ایجاد شده در غشا به دلیل قرارگیری در برابر مواد اسیدی و بازی ایجاد می¬شود.

عوامل ایجاد کننده گرفتگی(Fouling) آلاینده¬هایی که در آب وجود دارند موجب فولینگ یا گرفتگی ممبران¬ دستگاه آب شیرین کن صنعتی می¬شوند. این فولینگ یا گرفتگی برای انتقال آب از ممبران مشکل ایجاد می¬نماید. عوامل گرفتگی در ممبران به شرح زیر می¬باشد. • ذرات معلق • رسوبات سیلیس • مواد آلی • کربنات کلسیم • میکروارگانیسم¬ها • گل و لای • اکسید فلزات مختلف مانند آهن، روی و... • قلیایی بودن

شست¬وشوی ممبران شناسایی نوع فولینگ یا گرفتگی ممبران آب شیرین کن صنعتی و شست¬وشوی شیمیایی آن با محلول¬ اسیدی، بازی و یا ترکیبی از آن¬ها انجام می¬شود. رسوبات غیر آلی مانند هیدروکسید، کربنات کلسیم و آهن را با محلول اسیدی از بین می¬برند. اکسیدهای فلزی، ذرات معلق، رسوبات سیلیس، میکروارگانیسم¬ها و سولفات قرار گرفته روی فیلتر ممبران توسط محلول¬های اسیدی شست¬وشو داده می¬شوند. مواد آلی هم با ترکیب شوینده های اسیدی و قلیایی حذف می¬شوند. به این عمل اصطلاحا CIP(شست¬وشوی غشا در آب شیرین کن صنعتی) گفته می¬شود.

مراحل شست¬وشوی ممبران به طور متوسط هر 9 ماه اقدام به شست¬وشوی فیلتر ممبران می¬شود. اگر این کار به وقع انجام شود، کیپ¬-شدگی ممبران که در اثر مواد مختلف به¬وجود آمده از بین خواهد رفت. علائم شروع این کار می¬تواند کاهش 10 تا 15 درصدی کیفیت آب تصفیه شده و مقدار آن باشد. ¬برای شست¬وشوی ممبران مراحل زیر طی می¬شود. • آماده سازی محلول • تخلیه ممبران از آب • وارد ساختن محلول شست¬وشو به مدار سیستم • نگه¬داشتن محلول حدود یک ساعت در مدار با خاموش کردن پمپ • پمپاژ مواد شوینده به درون ممبران • تخلیه تمام مواد از ممبران

Publish modules to the "offcanvas" position.