دریا صنعت آسمان

کاربرد سیستم زلال ساز

کاربرد سیستم زلال ساز

کاربرد سیستم زلال ساز

سیستم زلال ساز

زلال ساز یا Clarifier، به منظور کاهش میزان مواد جامد معلق و کدورت سیالات مورد استفاده قرار می گیرد. ذرات موجود در آب دارای اندازه های مختلفی هستند که ابعاد آنها از چند آنگستروم(مواد محلول ) تا چند سانتی متر(مواد معلق ) متغیر است. در حال حاضر در اکثر فرآیند های تصفیه آب، دو فرایند لخته‌سازی و ته‌نشینی (Sedimentation) در یک واحد ساختمانی و یک سیستم زلال ساز انجام می‌گیرد که به مجموعه‌ی هر دو فرایند، زلال‌سازی (Clarification) می گویند. این فرایند عمدتا در انتهای تصفیه خانه های فاضلاب صنعتی یا شهری و به منظور شفاف شدن و کاهش جامدات معلق استفاده می شود.

مراحل زلال سازی

 زلال سازی شامل سه فرآیند اصلی انعقاد، لخته سازی و ته نشینی مواد می باشد. مرحله انعقاد: در مرحله انعقاد، مواد شیمیایی خاصی مانند کلروفریک به آب اضافه می شود که ذرات اضافه، طی انجام واکنشی شیمیایی به این مواد چسبیده و از آن جدا می شوند.

مرحله لخته سازی: در این مرحله، مواد انعقاد یافته در سیستم زلال ساز را توسط فرآیند هم زنی به هم نزدیک کرده و بدین ترتیب ذرات بزرگتری به وجود می آیند که به راحتی ته نشین می شوند. مرحله ته نشینی: در مرحله ته نشینی، عمل ته نشین شدن در حوضچه های مخصوصی صورت می پذیرد و شرایط مناسب برای رسوب گذاری مواد لخته شده و منعقد به وجود می آید.

اجزا سیستم زلال ساز

سیستم زلال ساز یک تجهیزات اساسی در فرآیند تصفیه آب است که به منظور افزایش کیفیت آب و حذف مواد معلق به کار می‌رود. این سیستم از اجزاء متنوعی تشکیل شده است که هرکدام نقش مهمی در عملکرد کلی دارند. ابتدا، تانک‌های مخصوصی به عنوان محل ذخیره و تجمیع آب خام برای ورود به سیستم زلال ساز استفاده می‌شوند. در این تانک‌ها، افزودن مواد شیمیایی نظیر فلوکولانت‌ها جهت تشکیل لخته‌های زلال انجام می‌شود. سپس، با وارد شدن آب به واحد زلال ساز، مخلوط به طریقی به هم زده و لخته‌ها ایجاد می‌شوند که در نهایت به رسوبات تبدیل می‌شوند و از طریق فیلترها یا موارد مشابه حذف می‌گردند. از این طریق، اجزای سیستم زلال ساز، شامل تانکرها، مخزن‌ها، فلوکولانت‌ها، و فیلترها، همگی با همکاری مؤثر در افزایش بهره‌وری و کیفیت تصفیه آب نقش دارند.
اجزای اصلی سیستم زلال ساز:

ورودی

سکوی

رانشگر

بالابرنده آب

بافل تفاله

سد شکافی

فاضلاب لایه سطحی

چاله تخلیه فاضلاب

ستون حمایت کننده

تیغه زداینده از جنس استیل ضد زنگ 304

بازوی شیاری

خارج کننده سنگاب

بازوی جمع کننده رویه آب

خارج کننده رویه آب

گذرگاه میله ای پنجره ای

شاخابه متعادل کننده انرژی

 

 

 

 

کاربرد سیستم زلال ساز در تصفیه آب شهری

از زلال ساز می توان برای تمام فرآیند‌های تصفیه فیزیکی از جمله حذف لجن، کدورت و ذرات معلق از آب و تصفیه شیمیایی برای کاهش سختی آب بهره برد.( زلال ساز سختی آب را کاهش می دهد و آب نرم از دستگاه خارج می شود.) از کاربرد های اصلی آن می توان به پیش‌تصفیه و کاهش سختی پساب‌های صنعتی برای استفاده مجدد از آب اشاره نمود. یکی از واحدهایی که می‌توان آب پیش‌تصفیه شده به کمک سیستم زلال ساز را به عنوان ورودی برای آن استفاده کرد، واحدهای تولید آب شیرین و نمک‌زدایی است. در واقع دستگاه با پیش‌تصفیه و کاهش سختی پساب، امکان استفاده مجدد آن در تولید آب شیرین را میسر می‌نماید.

 

کاربرد سیستم زلال ساز در صنعت

سیستم زلال ساز به عنوان یک تکنولوژی کلیدی در صنعت‌های مختلف به کار می‌رود و در فرآیندهای تصفیه آب صنعتی نقش حیاتی دارد. در صنایع پرفشار و مصرف بالا مانند صنایع شیمیایی، پتروشیمی، و تولید نیروی برق، سیستم زلال ساز برای حذف ذرات معلق، مواد آلی، و افزایش شفافیت آب مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین، در صنایع غذایی، دارویی، و نساجی نیز از این سیستم برای بهبود کیفیت آب مصرفی و تأمین آب با استانداردهای بهداشتی استفاده می‌شود. این تکنولوژی همچنین در صنایع آب‌نوشیدنی، تولید الکل، و تصفیه آب شهری به خوبی عمل کرده و به بهبود عملکرد و کارایی سایر واحدهای تصفیه آب در این صنایع کمک می‌نماید. به طور کلی، سیستم زلال ساز در صنایع مختلف به عنوان یک ابزار حیاتی جهت بهبود کیفیت آب و بهره‌وری فرآیندهای تولید و تصفیه آب به کار می‌رود.

تولید شکر از نیشکر در کارخانجات تولید شکر، کاربرد زلال ساز در ابتدای فرآیند تصفیه با حذف گل و باگاس از شربت اولیه می باشد. در فرآیند تولید نوشیدنی، تصفیه سیالات در مراحل پایانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در این مرحله المان های استوانه ای شکل متصل به بخش درونی مخزن، زلال سازی سیالات را تکمیل می کنند.

هم اکنون استعلام قیمت بگیرید

Publish modules to the "offcanvas" position.