تفاوت دیونایزر و آب شیرین کن صنعتی
دیونایزر چیست؟
اکثر افراد بر این باورند که استفاده از آب تصفیه و بدون املاح، فقط برای آشامیدن است؛ اما این تصور کاملا اشتباهی است چرا که در اکثر صنعتها، برای اینکه بتوانند در کار خود، نتیجه بهتری دریافت کنند، لازم است که آب مصرفی آنها، خالص و تمیز باشد. یکی از بهترین دستگاهها برای تصفیه و بالا بردن میزان خلوص آب دستگاه دیونایزر است. آب دیونایزر نوعی آب بدون یون است که به آبهای کاتیون و آنیون نیز شهرت دارد. ذرات الکتریکی مثبت و منفی در این نوع آب، وجود ندارد. لازم به ذکر است که کاتیون و آنیون، جزئی از ناخالصی آب به حساب میآیند که با عبور این سیال از دستگاه دیونایزر، یونها از آن جدا شده و آبی بدون ناخالصی حاصل میشود.
دستگاه دیونیزه آب و نحوه عملکرد آن
دستگاه دیونایزر از دو ستون برای تولید آب خالص تشکیل شده است که عنصر کاتیون و آنیون، هر کدام در یک ستون آن قرار دارند؛ ستون آنیون، بارهای منفی را تشکیل میدهد و ستون کاتیون، از بارهای مثبت تشکیل شده است. این دستگاه، سختی دائم و موقت آب را از بین میبرد. عملکرد این دستگاه به این صورت است که آب خامی که وارد این دو ستون میشود، بارهای مثبت و منفی را جذب میکند. در زمان خروج از ستونها، تمام ناخالصیهای آب گرفته میشود و آبی تمیز از دستگاه خارج میشود.
در حالت کلی میتوان عملکرد این دستگاه را در چهار مرحله توضیح داد:
⦁ مرحله اول
در مرحله اول، آب خام، از پمپ برقی موجود در دستگاه عبور میکند تا فشار مثبت بر روی آن ایجاد شود. به این صورت، ذرات میکروبی و یونهای موجود در آن حذف میشوند.
⦁ مرحله دوم
در این مرحله، آب به کارتریجها وارد میشود تا به وسیله زرین کربن فعال شده و در آن تعویض یونی اتفاق بیفتد. در این مرحله مابقی ذرات باقیمانده یون و همچنین آلکالوئیدها و ذرات جامد به طور کلی از آب جدا میشوند.
⦁ مرحله سوم
در مرحله سوم، با تاباندن اشعه ماوراء بنفش با طول موج بالا به آب، تمامی میکروبهای موجود در آب را کشته و کار استریلیزاسیون را کامل میکنند.
⦁ مرحله چهارم
در مرحله آخر از عملیات دیونایزر آب، آن را از فیلتر غشایی عبور میدهند تا تمامی آنزیم و میکروبهای باقیمانده در آب به طور کامل نابود شوند. در پایان این مرحله که به آن فیلتراسیون نیز میگویند، آب کاملا خالص و آماده مصرف میشود.
کاربرد استفاده از دستگاه دیونیزه آب
استفاده از دستگاه دیونایزر برای حذف ناخالصیها از آب، مزایای زیادی دارد که علاوه بر تولید آب مقطر در مراکز بهداشتی دارویی و آزمایشگاهی، برای پایین آوردن هزینه های خود و داشتن آبی فوق خالص از این دستگاه استفاده می کنند. همچنین در بسیاری از آزمایشگاه های تشخیص طبی برای بالا بردن دقت آزمون تستهای خود و شستن ظروف آزمایشگاهی از این دستگاه استفاده میشود. همچنین میتوان اشاره کرد که استفاده از آب دیونایزر در تولید محصولات آرایشی، رنگ ها و حتی مواد غذایی کاربرد زیادی دارد.
از دیگر کاربردهای دستگاه شیرین سازی آب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
⦁ استفاده در صنعت کشاورزی، پزشکی، داروسازی و صنایع غذایی
⦁ خنک کردن تجهیزات در بیمارستانها، آزمایشگاهها و دیگر مراکز
⦁ آبکاری کردن فلزات
⦁ جلوگیری از بالا رفتن هزینه شستشوی تجهیزات آزمایشگاهی
⦁ و ...
تفاوت دیونایزر و آب شیرین کن صنعتی
دو دستگاه دیونایزر و آب شیرین کن صنعتی، برای خالصسازی آبها و از بین بردن املاحی همچون ماسه، نمک، منیزیم، کلسیم و آهن مورد استفاده قرار میگیرند. در این قسمت قصد داریم از تفاوت دیونایزر و آب شیرین کن صنعتی با شما صحبت کنیم.
همانطور که میدانید، بدن انسان، به مواد معدنی و عناصر موجود در آب نیاز دارد که فرایند تصفیه آب میتواند عناصری مثل منیزیم، کلسیم، آهن و ... را به طور کامل از آب حذف کند. این در حالی است که عملیات دیونایزر آب تا حدودی به نگهداری این عناصر در ترکیب آب کمک میکند و مانع از بین رفتن آنها میشود. یکی دیگر از تفاوتهای این دو دستگاه با یکدیگر این است که دستگاه دیونیزه قادر است با انجام عملیاتی که بر روی آب خام انجام میدهد، یون موجود در آن را به طور کامل حذف کند؛ این در حالی است که هیچ دستگاه آب شیرین کن صنعتی دیگری قادر به انجام این کار نیست.
تفاوت دیگر دستگاه دیونایزر و آب شیرین کن صنعتی، در قیمت آنها است. این دستگاه، با وجود عملکرد فوقالعادهای که دارد به نسبت آب شیرین کنهای صنعتی از قیمت بسیار مناسب و مقرون به صرفهای نیز برخوردار است.