دریا صنعت آسمان

سختی گیر رزینی؛ نرم کننده آب

سختی گیر رزینی؛ نرم کننده آب

سختی گیر رزینی؛ نرم کننده آب

سختی گیر رزینی

دستگاه سختی گیر رزینی، دستگاه سختی گیر آب یا نرم کننده آب (Water Softener)، آب سخت حاوی املاح ناخالص همچون منیزیم و کلسیم را از بین دانه های رزین عبور داده و در نتیجه فرآیند تبادل یونی، آب سخت را به آب نرم تبدیل می کند.
وجود کلسیم و منیزیم در آب که سبب افزایش سختی آب می شود را، سختی آب می گویند. مقدار فراوان یون های مذکور برای مصارف آشامیدنی و صنعتی مناسب نیست. سختی آب آشامیدنی دلیل مهم و اساسی طعم بد آب و به وجود آورنده بیماری های متعدد برای انسان است. رزین، دانه ای است که از پتاسیم و سدیم پوشانده شده است که پس از عبور آب سخت از روی آن ها، یون منیزیم و کلسیم آب های سخت با پتاسیم و سدیم جایگزین می شود که پس از اشباع شدن رزین توسط آب نمک احیا می شود. رزین ها در سه نوع رزین آنیونی، رزین کایتونی و رزین میکس موجود می باشند. بهترین نوع رزین سختی گیر، پرولایت می باشد که در بازار موجود است.


موارد فنی

انواع سختی گیر آب:
1.سختی گیر رزینی با بدنه فلزی
2.سختی گیر رزینی با بدنه FRP
3.سختی گیر مغناطیسی
4.سختی گیر الکترومغناطیسی
5. سختی گیرهای پلی فسفات.

سختی گیر رزینی شامل یک پکیج، متشکل از مخزن استوانه ای شکل از جنس فلز، فایبرگلاس یا استیل با شیر چند راهه و مخزن آب و نمک جهت احیای رزین می باشد. شیر در سختی گیر های رزینی می تواند از نوع دستی، اتوماتیک و نیمه اتوماتیک باشد. برای عملکرد بهتر و کارایی مجدد باید به طور متناوب رزین ها احیا شوند. این کار از طریق عبور دادن آب و نمک از روی رزین صورت می گیرد. دستگاه سختی گیر رزینی دارای دریچه ای است در قسمت بالا جهت وارد شد مواد و دریچه ای دیگر برای بازدید و سرویس. آب از بالا وارد دستگاه شده و از روی مواد رزینی عبور کرده و در پایان به وسیله آب جمع کن های نصب شده، به سمت شیر سلوولو انتقال داده می شود.



ویژگی های سختی گیر رزینی

ویژگی های سختی گیر رزینی عبارت اند از:
1.لوله ها از جنس گالوانیزه یا پی وی سی است.
2. مخزن آب نمک از جنس پلی اتیلن می باشد.
3.جنس بدنه سختی گیر از فلز، فایبرگلاس یا استیل است.
4. مجهز به شیر سلوولوی انوماتیک یا نیمه اتوماتیک برای بک واش. 5. دریچه منهول برای بازدید و...


اجزای سختی گیر رزینی

اجزای سختی گیر رزینی عبارت اند از:
1.فشارسنج
2.شیر تخلیه آب
3.مخزن نمک
4.دریچه بازدید
5.پایه ها
6.رزین
7.آب پخش کن
8. لوله شست و شوی معکوس
9.شیر چند راهه و...


مزایا

مزایای سختی گیر رزینی عبارت اند از:
1.کاهش هزینه های مصرف انرژی
2.افزاش طول عمر تأسیسات صنعتی، شیرآلات و سیستم های لوله کشی و جلوگیری از رسوب درون تجهیزات موتورخانه 3. کاهش مصرف مواد شوینده 4.جلوگیری از تشکیل لکه های سفید روح سطوح گوناگون 5.نرمی و لطافت لباس ها بعد از شستن 5.جلوگیری از افت فشار در لوله های فلزی و...


مشکلات ناشی از عدم استفاده از این دستگاه
1.ایجاد لکه پس از شست و شوی البسه و پارچه
2.ایجاد رسوب بر روی مبدل های سرمایشی و گرمایشی
3. تشکیل رسوب بین منافذ دوش حمام و شیرآلات
4. مصرف زیاد انرژی در سیستم گرمایشی به علت رسوب های موجود
5. کدر شدن رنگ ها در صنایع نساجی و رنگرزی و...


نقاط ضعف سختی گیر

نقاط ضعف سختی گیر رزینی عبارت اند از: 1.هزینه تعمیر و نگهداری مداوم. باید نمک به صورت دوره ای به مخزن نمک اضافه گردد و دستگاه به طور فصلی نیاز به سرویس دهی دارد. 2.این کار آب شور را وارد فاضلاب کرده و مسائل زیست محیطی را به همراه دارد. 3.کلسیم و منیزیم آب را می گیرد که برای برخی افراد ممکن است به جایگزینی این عناصر و املاح در قالب مکمل های غذایی نیاز به وجود بیاید و.

هم اکنون استعلام قیمت بگیرید

Publish modules to the "offcanvas" position.