دریا صنعت آسمان

آشنایی با زلال ساز تجاری

Familiarity with commercial clarifier

آشنایی با سیستم زلال ساز تجاری


زلال ساز تجاری

سیستم زلال ساز یکی از تجهیزات مهم بکار گرفته شده در تصفیه آب و فاضلاب می باشد. به منظور بهبود کیفیت آب، از تجهیزاتی مانند زلال سازهای تجاری استفاده می شود. البته، به جز سیستم زلال‌ساز تجاری، سیستم های زلال‌ساز صنعتی نیز وجود دارد . تفاوت نوع صنعتی با تجاری در این است که زلال‌سازهای تجاری بیشتر برای تصفیه آب شهری استفاده شده و زلال سازهای صنعتی برای تصفیه آب رودخانه ها و آب های سطحی زمین به کار گرفته می شوند. اگر آب آشامیدنی شور و یا غیربهداشتی باشد، استفاده از سیستم زلال‌ساز می تواند مواد موجود در آب را از بین برده و کیفیت آب را بالا برد.
البته باید در نظر داشت که در منطقه ای که کیفیت آب مطلوب است، دیگر نیازی به استفاده از زلال ساز نیست؛ چرا که در صورت استفاده از سیستم زلال‌ساز، تمام املاح آب، حتی املاح مغذی نیز، از بین می روند. سیستم های زلال‌ساز تجاری، با کاهش کدورت آب، به آن ظاهری شفاف می بخشند.

بنابراین، از سیستم زلال ساز تجاری برای کاهش کدورت آب و همچنین حذف سختی آب استفاده می شود. آبی که سخت نباشد، عملکرد پمپ ها را کاهش نداده و باعث خرابی دیرهنگام پمپ ها می شود.

کاربرد این نوع سیستم ها

از سیستم زلال ساز تجاری، تنها برای تصفیه آب استفاده نمی شود؛ بلکه این سیستم ها برای تصفیه فاضلاب های خانگی، صنعتی،تولیدی، پتروشیمی و فولاد نیز استفاده می شود. علاوه بر این، استفاده از زلال‌ساز می تواند مواد معدنی موجود در آب را نیز غلیظ کند.




کارکرد سیستم زلال ساز

آبی که وارد سیستم زلال‌ساز می شود، مراحلی را برای تصفیه شدن طی می کند. در ابتدا، مواد آلی اکسیداسیون می شوند. پس از این مرحله، نوبت به خنثی نمودن یون ها و انعقاد ناخالصی های موجود در آب می رسد. ممکن است برای انعقاد ناخالصی ها، به آب نوعی لخته ساز تزریق کنند. وقتی ناخالصی ها به حالت جامد در آمدند، عمل ته نشینی صورت می پذیرد. در حقیقت، ته نشینی یک عمل فیزیکی بوده که بر اثر نیروی ثقل انجام می شود. در ته نشینی مواد و ذرات، شکل، اندازه، بار یونی و چگالی ذرات و همچنین دمای آب، بسیار اهمیت دارد.

پس از اینکه ته نشینی ذرات به طور کامل انجام شد، جداسازی ذرات و فیلترینگ انجام می شود. در نهایت، با گندزدایی، عملیات تصفیه آب به پایان می رسد.





کنترل سرعت ورود آب به داخل سیستم زلال‌ساز بسیار اهمیت دارد. اگر سرعت ورود آب بیش از اندازه بالا باشد، شفاف سازی آب به درستی انجام نشده و عملکرد سیستم زلال ساز با اختلال روبرو می شود. به همین دلیل، کنترل مناطق ورودی و خروجی آب باید به دقت انجام شود. علاوه بر این، سطح بالای رسوب گذاری و تجمع بیش از حد لجن ها در قسمت پایینی سیستم زلال‌ساز، موجب اختلال در شفاف سازی آب می شود. به این ترتیب، آب همچنان کدر باقی می ماند. زمانی که مقدار رسوبات زیاد می شوند، باید تخلیه به موقع صورت پذیرد تا شفافیت کامل انجام شود.

هم اکنون استعلام قیمت بگیرید

Publish modules to the "offcanvas" position.